Duurzaamheid

Bij sportsokken.nl verkopen wij functionele sportkleding die lang meegaat en bestand is tegen moeilijke omgevingen en weersomstandigheden. Bovendien stimuleren onze producten de sportprestaties van de gebruiker.

De kleding die wij aanbieden is een deel van de sportbeleving, een verlengstuk van het lichaam - bijna als een tweede huid. Jouw ervaring is onze passie. Daarom worden de producten zorgvuldig ontwikkelt met veel aandacht voor materiaal, functie en kwaliteit. Een tweede huid betekent voor sportsokken.nl verantwoordelijkheid, naar jou de gebruiker en ook naar het hele proces. Onze verantwoordelijkheid strekt zich dus uit van het individu en de levenscyclus van het product tot onze medewerkers en leveranciers, het transport en uiteindelijk de hele maatschappij.

Milieu-overtredingen vermijden 

We willen zo weinig mogelijk voetafdrukken op aarde achterlaten en ook allerlei milieuovertredingen vermijden. Dit is een hooggeplaatst doel. We werken actief en op verschillende manieren om ervoor te zorgen dat onze producten duurzaam en van goede kwaliteit zijn zonder het milieu negatief te beïnvloeden. Onze leveranciers, bijvoorbeeld, volgen altijd de regels van de nieuwste wetgeving voor chemische stoffen (REACH) en de aanbevelingen voor gebruik. We vermijden het gebruik van onnodige additieven in onze materialen. Veel van de producten die wij verkopen zijn gemaakt van zuiver polyester. Voor zover mogelijk zijn onze leveranciers voorzichtig met het mengen van polyester met materialen die niet vriendelijk zijn voor het milieu of de mens. Deze praktijk vergemakkelijkt ook de mogelijkheid van recycling in een later stadium. In sommige van de producten gebruiken onze leveranciers zuivere wol. Alle wollen producten zijn gemaakt van zogenaamde non-mulesed wol, waarbij geen dieren zijn geschaad.